4 måter å spare penger på når du shopper på nettet

Shopping kan være slitsomt. Det er ikke alltid like gøy å løpe fra butikk til butikk, men med shopping på nettet er det annerledes. Det kan du nemlig gjøre i fred og ro hjemme i din egen stue eller hvor du måtte befinne deg. Enda så morsomt det er å handle, blir det enda morsommere om du kan spare litt penger. Her skal vi gi deg flere tips til hvordan du kan gjøre nettshoppingen så rimelig som mulig.

1. Meld deg på nyhetsbrev og lojalitetsklubber

I løpet av året er det mange butikker og forhandlere som sender ut nyhetsbrev, der de informerer om gode kampanjer og spesielle tilbud. For å dra nytte av disse tilbudene må du motta nyhetsbrevet. Derfor lønner det seg å takke ja til dette når tilbudet kommer fra de butikkene du handler mest hos.

Dersom butikken har en lojalitetsklubb, lønner det seg også å bli medlem her. Da kan du dra nytte av spesielle tilbud som kun gis til medlemmene. Noen ganger får du også et ekstra godt tilbud bare fordi du melder deg på.2. Bruk en VPN

Mange nettbutikker er internasjonale, og mange av disse har ulike priser for de ulike landene de opererer i. Dersom du bruker en VPN i Norge, og kobler deg til en server i Polen, vil butikken tro at du kommer fra Polen. Dermed vil du kunne handle til polske priser. Velger du denne varianten må du huske på at du må betale toll for de fleste varer som importeres til Norge, og i tillegg må du tenke på frakten.

3. Velg å hente varene i butikken

Med mindre butikken tilbyr fri frakt eller du handler nok til å få fri frakt, vil fraktkostnadene utgjøre en vesentlig del av budsjettet ditt. Dette kan du unngå ved å velge å hente bestillingen din selv i butikken. De fleste nettbutikker som også har fysiske butikker tilbyr nemlig at du kan hente bestillingen din i en av butikkene, og det helt gratis. Ofte kan du hente samme dag som du har lagt inn bestillingen.

4. Sammenlign priser

Å sammenligne priser er en svært smart måte å gjøre en god handel på. Det er ingen vits i å betale mer enn det som er nødvendig. Mange butikker selger de samme varene og ved å bruke en sammenligningstjeneste som Prisjakt.no, får du vite hvem som selger varen til lavest pris.

En annen god idé er å benytte seg av prisgarantitilbudet. Veldig mange butikker, spesielt sportsforretninger tilbyr prisgaranti. Det vil si at om du finner samme vare et annet sted til lavere pris vil du få samme pris det første stedet.

Oppsummering

Det er fullt mulig å shoppe på nettet og gjøre noen gode kupp samtidig. Dersom du har noen favorittbutikker, bør du melde deg på nyhetsbrev eller inn i lojalitetsklubber. Da får du muligheten til å benytte deg av gode tilbud og kampanjer.

Du bør også sammenligne priser, slik at du alltid handler der varen eller tjenesten er billigst. Ikke glem at det å benytte deg av en VPN-tjeneste, gir deg muligheten til å handle i det landet der favorittbutikken har de laveste prisene.