Current catalogue MENY

1 ... 19 20 22 24 25 ... 36
Kundeavis MENY - Produkter fra tilbudsaviser - aprikos, bakebolle, brød, frukt, gjær, hasselnøtter, hvete, hvetemel, kardemomme, mel, nøtter, rosiner, rug, egg, surdeig. Side 22.
1 ... 19 20 22 24 25 ... 36
ALT DU TRENGER TIL JUL aru ahhe FRUKT- OG NØTTEBROD LAGET PA SURDEIG begynner denne å boble godt og er da klar til bruk. Nå har du et godt utgangspunkt til å bake flere typer surdeigsbrød Synes du det blir for vrient å lage starteren selv, kan du bruke surdeigstarteren fra Idun som dufinner samme sted som fersk gjær i de fleste butikkene CINDY MARIE VORKINN BAKERIANSVARLIG MENY GYSTADMARKA Kvelden før du skal lage julens frukt- og nøttebrød: Bland 2 ss surdeig, 100 g hvetemel og 100 g lunkent vann og la stå over natten Årets beste frokost er verdt å vente på. Når julefreden har senket seg skal frokostbordet bugne av oster og nyskåret pålegg, sild, egg, kaffe, juice, og ikke minst- godt brød. Denne julen gleder Cindy Marie Vorkinn, bakeriansvarlig på MENY Gystadmarka, seg til å servere et rykende ferskt frukt- og nøttebrød. - Det er definitivt verdt ventetiden Surdeig generelt gjør brødet utrolig luftig og saftig. Når du tilsetter så mye frukt og nøtter som det er i vårt brød, blir det tett, veldig saftig og holder seg godt. Samtidig legger du frukt i vann: 150 g rosiner 100 g aprikos Legg disse i en bolle og dekk med vann, og la stå på kjøkkenbenken over natten Vil du ha dette deilige brødet uten å måtte bake i fem dager, har Cindy følgende tips Denne oppskriften er laget med surdeig, og det er brukt rikelig med tørkede aprikoser rosiner og ristede hasselnøtter Resultatet er et saftig brød med mye smak, som passer perfekt som et av flere brød I bakeriavdelingen finner du hver dag nystekt frukt- og nøttebrød fra serien Håndverksbrød Håndverksbrødene kan også bestilles på MENY.no for hjem levering og vet du, brødene får du også kjøpt lettstekte Da kan du steke ferdig hjemme 55 dl vann og nyte nystekt brød i julen Neste morgen blander du sammen alt det tørre: 450 g hvetemel 100 g rug sammalt fint 100 g rug sammalt grov 300 g hvete sammalt fint 1ts sa 1 ts pepper 2 ts kanel 2 ts kardemomme I julefrokosten At brødet er laget på surdeig betyr at det har en god syrlig og karakteristisk smak Surdeig er en blanding av mel og vann som utvikler seg over lang tid, og som over flere Bland 50 g økologisk hvetemel dager må mates med mer vannmed 0,5 dl lunkent vanni en og mel. Da oppstår et eget ite økosystem av melkesyre bakterier og naturlig gjærsopp Etter fem dager er surdeigen OPPSKRIFT Begynn med å lage din egen surdeig Bland sammen surdeigen, vann og gjær, og elt dette inn i det tørre, sammen med avsilt frukt og 100 g ristede hasselnøtter La deigen heve i to timer Form deigen til tre avlange brød og sett på bakebrett med bakepapir. La brødene heve en liten time, før de stekes på 220 °C i 25-35 minutter. glasskrukke/bakebolle og la stå på kjøkkenbenken i 4-5 dager Hver dag, til omtrent samme tid, blander du inn 50 g hvetemel og o,5 dl vann. Etter noen dager r til å brukes