Løvbiff i pita
Løvbiff er en favoritt både til hverdag og helg. Prøv den sammen med bakte
grønnsaker i pita toppet med deilig tzatziki. Sunt, godt og lettvint!
2 porsjoner
20–40 minutter
Ingredienser:
2 løvbiffer
nøytral olje til steking
4 pitabrød
1 rødløk
10 cherrytomater
½ grønn squash
1 ss extra virgin olivenolje
salt og pepper
Tzatziki:
½ agurk
¼ ts salt
2 dl gresk yoghurt
2 båter hvitløk
salt og pepper
enkelt
Slik gjør du:
1. Start med å lage tzatziki. Del agurken i to og fjern den bløte kjernen
med en skje. Rasp agurken på et råkostjern. Bland i salt og la det
trekke i 5–10 minutter. Legg agurken i et rent klede og klem ut
væsken. Bland agurken med yoghurt og finhakket hvitløk. Smak til
med salt og pepper.
2. Del tomatene i to, og kutt squash og rødløk i terninger. Bland tomat,
squash og rødløk godt sammen med olivenolje, salt og pepper. Fordel
det i et tynt lag utover et bakepapirkledd stekebrett, og bak i ovnen på
ca. 180 °C i 10 minutter.
3. Tilbered løvbiffene fra frossen tilstand i nøytral olje i en varm
stekepanne. Stek en løvbiff om gangen i 1–2 minutter på hver side.
Krydre etter eget ønske.
4. Varm pitabrødene etter anvisning på pakken.
Del løvbiffene i to og
anrett pitabrødene med
løvbiff, tzatziki og de
bakte grønnsakene.
3990
-30%
7