Pizzaboller
Disse saftige bollene fylt med kjøttsaus og mozzarella er knallgode. Pizzaboller kan
serveres til middag, men fungerer også perfekt som nistemat til turen!
6 boller
over 60 minutter
middels
Pizzadeig:
2 dl lunkent vann
1 pakke tørrgjær
1 ts salt
2 ts olivenolje
350 g pizzamel (eller
hvetemel)
Fyll:
360 g kjøttboller
1 fersk mozzarella
(eller 200 g revet ost)
1 boks knuste tomater
½ løk
2 båter hvitløk
½ stangselleri
½ potte basilikum
2 ss extra virgin olivenolje
salt og pepper
Slik gjør du:
1. Ha alle ingrediensene til deigen i en bakebolle,
og elt det godt sammen i ca. 10 minutter til en
jevn og smidig deig.
2. Dekk til med et klede og hev deigen på et lunt
sted i ca. 1 time til den har dobbel størrelse.
3. Lag fyllet mens deigen hever. Finhakk løk, hvitløk
og stangselleri. Fres grønnsakene i olivenolje på medium
varme i ca. 3 minutter. Tilsett knuste tomater og la det få
et lite oppkok.
4. Trekk sausen bort fra platen og la den kjøle seg ned. Del
kjøttbollene i fire biter og bland det med sausen mens den
fortsatt er litt varm. Tilsett finhakket basilikum, og smak
eventuelt til med salt og pepper.
5. Del pizzadeigen i seks like store emner. Trill emnene ut til boller som
du trykker eller kjevler ut til små rundinger (ca. 10–12 cm i diameter).
6. Fordel saus og mozzarella i biter midt på deigen. Pakk deigen inn
mot midten rundt fyllet og knip skjøten godt sammen. Sett bollene
på et bakepapirkledd stekebrett med skjøten ned.
7. Etterhev bollene i ca. 10 minutter. Pensle bollene med olivenolje
og stek dem i forvarmet stekeovn på 200 °C i 15–20 minutter.
Server gjerne pizzabollene med en god rømmedressing til.
4
Tips! Dersom du har
tur,
pizzabollene med deg på
litt
kan de eventuelt varmes
grill.
over glørne på bål eller