Server som dessert
eller del den opp
og ta med på tur!
Appelsinkake
Med hjemmelaget bakst er påskekosen sikret! Her får du oppskrift på en saftig
appelsinkake – perfekt til påske.
8 porsjoner
20–40 minutter
Ingredienser:
1 stor appelsin med skall
3 egg
250 g sukker
275 g mel
2½ ts bakepulver
100 g romtemperert smør
100 g nøytral gresk yoghurt
2–3 dråper vaniljeekstrakt
(kan sløyfes)
Kandisert appelsinskall
og appelsinbåter:
1 appelsin
1 dl sukker
1 dl vann
Tips! Røren kan også brukes
til muffins. Fordel røren i
muffinsformer, ca. ⅔ full. Stek
muffinsene på brett i stekeovnen
på 175 °C i ca. 30 minutter.
enkelt
Slik gjør du:
1. Vask appelsinen godt og ha den i en kjele. Fyll opp med vann
til appelsinen er dekket. La det få et raskt oppkok og hell
av kokevannet. Gjenta denne prosessen tre ganger. Avkjøl
appelsinen før du kutter den i biter og fjerner eventuelle steiner.
Kjør appelsinen i en kjøkkenmaskin til en så glatt masse
som mulig.
2. Pisk egg og sukker luftig. Sikt forsiktig inn mel og bakepulver,
og rør det til en glatt og fin røre. Tilsett mykt smør litt og litt og
pisk det glatt. Vend inn yoghurt og deretter appelsinmosen.
3. Hell røren i en godt smurt form. Stek kaken på 175 °C i ca.
50–60 minutter. Bruk kakepinne eller trepinne for å sjekke om
kaken ferdig. La kaken avkjøle helt i formen før den vendes ut.
Kandisert appelsinskall og appelsinbåter:
1. Skrell appelsinen og kutt skallet i tynne strimler. Kok opp
vann, sukker og appelsinskall i en liten gryte, og la det koke
i ca. 5 minutter.
2. Fjern det hvite rundt appelsinen med en skarp kniv. Skjær ut
appelsinfiletene ved å skjære tett inntil hinnene.
Pynt kaken med kandisert appelsinskall og appelsinbåter. Kaken
kan gjerne serveres med litt gresk yoghurt eller iskrem til.
23