Lapskaus med pølse
Lapskaus er en tradisjonell rett som hele familien elsker. Det kan være tidkrevende
å lage, men med denne oppskriften har du en nydelig lapskaus klar på en halvtime.
4 porsjoner
20–40 minutter
Ingredienser:
600 g skinnfrie pølser
1 sellerirot
4 gulrøtter
1 purreløk
500 g poteter
100 g smør
2 ss aromat
1 terning kjøttbuljong
1½ liter vann
1 pose potetmos
salt og sort pepper
G
22
enkelt
Slik gjør du:
1. Kok opp vannet i en stor gryte og rør ut buljongen, du kan bruke
mer buljong hvis du ønsker.
2. Kutt potetene i terninger, det er ikke nødvendig å skrelle dem.
Skjær resten av grønnsakene i tilsvarende store terninger. Ha
poteter og grønnsaker i gryten og kok til de er helt myke. Hell
i potetmospulveret, rør godt og la det koke i ca. 5 minutter.
3. Del pølsene i jevne biter. Stek pølsebitene i smør i en middels
varm stekepanne til de er gylne. Ha de stekte pølsebitene i gryten
og rør godt. Smak til med aromat, salt og pepper.
armende!
v
g
o
odt