Okse-curry med korianderris
Få fart på smaksløkene med en hot og varmende currygryte! Denne indisk-inspirerte
retten er ikke bare god, men også enkel å tilberede. Gryten kan gjerne lages ferdig
tidligere på dagen og varmes opp igjen senere.
4 porsjoner
20–40 minutter
Ingredienser:
400 g karbonadedeig
1 kepaløk eller gul løk
2 båter hvitløk
1 rød chili
3–4 ts karripulver
2 gulrøtter
2 stilker stangselleri
2 ss tomatpuré
5 dl grønnsakbuljong
nøytral olje til steking
salt og sort pepper
1 beger naturell yoghurt
til servering
Korianderris:
1 løk
1 ts malt koriander
1 potte frisk koriander
4 porsjoner ris
enkelt
Slik gjør du:
1. Finhakk løk, chili og hvitløk. Kutt gulrot og stangselleri i jevne biter.
2. Fres karbonadedeigen i olje i en jerngryte. Ha i løk, chili, hvitløk og
karripulver når kjøttet er omtrent halvstekt. Stek videre til kjøttet er
gjennomstekt.
3. Tilsett gulrot, stangselleri, tomatpuré og grønnsakbuljong. La gryten
koke på middels varme til nesten all væsken er fordampet.
4. Lag korianderris: Finhakk løken. Fres løk og malt koriander i en
kjele til løken er gyllen. Ha i ris og rør godt. Tilsett vann og kok risen
etter anvisning på pakken. Vend finhakket koriander inn i risen rett
før servering.
Server gryteretten med korianderris og naturell yoghurt til.
Lag hjemmelaget curr ypulver:
gurkemeie, ½ ts sort pepper,
1 ss malt koriander, 1½ ts cumin, 1 ts
ær
ingef
malt
ts
½
,
½ ts chilipulver
Spennende smaker!
19