God mat i påsken
Gode matopplevelser hører påsken til! Her har vi samlet oppskrifter som sikrer
hygge rundt bordet gjennom hele høytiden. Disse oppskriftene er beregnet til fire
personer, og kan fint dobles dersom du ønsker flere porsjoner.
God påskemat!
Laks på grillen
Grillet laks med urtesmør og småpoteter. En symfoni for smaksløkene.
4 porsjoner
20–40 minutter
enkelt
Ingredienser:
600 g laksefilet
1 liten potte med urter, f.eks. basilikum
100 g meierismør, romtemperert
1 kg småpoteter
Slik gjør du:
1. Kok småpotetene til de er møre i ca. 15 minutter.
2. Kutt laksen i stykker og legg dem på grillen på høy
temperatur. Etter 2–3 minutter flytter du fisken over på et
stykke grillfolie på grillen og lar den bli gjennomstekt. Pakk
gjerne folien litt rundt fisken, da går det fortere og du får
et saftigere resultat. Det tar ca. 7–8 minutter å grille fisken.
3. Kjør smør og basilikum i hurtighakker eller med stavmikser
til urtesmør.
Server laksen med nykokte poteter og urtesmøret til.
18