Seibiff med stekte nudler
Det skal godt gjøres å bli lei av sei. Prøv deg på en seibiff med et hav
av friske grønnsaker!
4 porsjoner
40–60 minutter
Ingredienser:
530 g seibiff med løk
200 g nudler
½ rødløk
1 gulrot
1 rød paprika
½ brokkoli
100 g sukkererter
2 hvitløk
1 ss ingefær
1 klype tørket chili
1 dl oystersauce (kan
erstattes med sweet chilisaus)
1–2 ts sesamolje
frisk koriander
2 ss sesamfrø
smør og olje til steking
enkel
Slik gjør du:
1. Kok nudlene etter anvisning på pakken.
2. Rens og skjær løk, gulrot og paprika i smale strimler. Del
brokkoli i små buketter. Rens og del sukkererter i to. Finhakk
hvitløk.
3. Stek seibiffen som anvist på pakken og varm løken som
er med i pakken. Fres grønnsakene knapt møre over høy
varme under omrøring. Fres gjerne i flere omganger, og hell
grønnsakene over på en tallerken så lenge.
4. Fres hvitløk og ingefær i stekepannen, og tilsett nudlene
og en klype chili. Rør det godt sammen. Tilsett den stekte
løken, resten av grønnsakene, oystersauce, en skvett
vann og sesamolje. Bland alt godt sammen over middels
høy varme.
5. Fordel de stekte nudlene på tallerkener og topp med seibiff
delt opp i grove biter. Dryss over koriander og sesamfrø og
server med det samme.
Tips! I tillegg til eller i stedet for sesamfrø, kan du bruke
2–3 ss hakkede peanøtter. Du kan også erstatte 2 ss av
oystersaucen med sweet chilisaus hvis ønskelig.
9