Fish'n chips med ertepure
Knasende sprø fisk med pommes frites og fersk ertepuré. Denne retten
er et snadder fiskemåltid med britisk opphav, og med litt norsk preg.
4 porsjoner
18
20–40 minutter
enkel
Ingredienser:
480 g Fish & Crisp
1 pakke chips/pommes frites
1 pose frosne grønne erter
1 stor sjalottløk
2 ss smør
salt og kvernet pepper
sitronbåter
chilimajones, remulade eller ketchup
finhakket persille
Slik gjør du:
1. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
2. Legg fisken utover et bakepapirkledd stekbrett. Stek
fisken til den sprø og gyllen, etter anvisning på pakken.
3. Fordel pommes frites utover et stekebrett med
bakepapir. Stek chipsen i ovnen sammen med fisken
de siste 8–10 minuttene.
4. Hakk sjalottløken og fres den myk og blank i en
kasserolle med smør. Tilsett ertene og la det frese
til ertene er gjennomvarme. Mos ertene med en
stavmikser, så grovt eller fint du ønsker. Smak til
med salt og pepper.
Helspro g!
f iskemidda
Dryss litt persille over ertepurén. Server fisken med
ertepuré, pommes frites og sitronbåter, og med
chilimajones, remulade eller ketchup til.
Tips! Pommes frites kan byttes ut med søtpotetfries.