Ovnsbakt laks
med spinatpesto og spekeskinke
Her har du gode råvarer i skjønn harmoni. De syrlige granateplekjernene
setter prikken over i-en.
4 porsjoner
40–60 minutter
middels
Ingredienser:
600–800 g laksefilet, uten skinn og ben
8 tynne skiver spekeskinke
250 g aspargesbønner
4 ss granateplekjerner (kan sløyfes)
olivenolje
Spinatpesto:
2 håndfuller babysalat
1 håndfull basilikumblader
2 båter finhakket hvitløk
3 ss pinjekjerner
3 ss parmesan
1 ts revet sitronskall
1 dl solsikkeolje
½ dl olivenolje
salt og pepper
Slik gjør du:
1. Kjør alle ingrediensene til spinatpestoen sammen i en
hurtigmikser eller med en stavmikser.
2. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Smør en passende ildfast
form med litt olje. Rens og del aspargesbønnene på langs
(de kan også være hele).
3. Del laksen i fire jevne stykker. Krydre med salt og pepper
og legg en skje med pesto på hvert laksestykke. Dekk til
med skinkeskiver og legg laksen over i den ildfaste formen.
Stek laksen midt i ovnen i 10–15 minutter.
4. Kok aspargesbønnene knapt møre i fosskokende lettsaltet
vann, sil av kokevannet og bland aspargesbønnene med litt
olivenolje og granateplekjerner.
Server laksen straks den kommer ut av ovnen, med
aspargesbønner som tilbehør.
Som ekstra
tilbehør pa
sser
det fint med
stekte pote
ter
eller cousco
us.
14
Tips! Ferdig filetert laks kan byttes ut med ørret. På samme
måte kan du også bruke torskefilet. Spinatpesto kan byttes ut
med annen pesto.