Fargerik
sjomatlykke
Wok med scampi
Dette er en fargerik smaksbombe med ingefær og sweet chilisaus.
4 porsjoner
20–40 minutter
Ingredienser:
600 g scampi, skrelte og rå
1 rødløk
gul paprika
rød paprika
1 liten brokkoli
4 vårløk
1 boks minimais
2 båter hvitløk
1 ss finrevet eller finstrimlet ingefær
1 dl sweet chilisaus
2 ss soyasaus
sesamfrø
olje til steking
kokt ris
enkel
Slik gjør du:
1. Rens og del løken i smale båter, paprikaen i jevne
biter, brokkolien i små buketter og vårløken i skiver.
Del maisen i to på langs, og finhakk hvitløken.
2. Varm en wokpanne, eller bruk en stor stekepanne.
Stek grønnsakene raskt over høy varme hver for seg,
til grønnsakene er knapt møre. Hell dem over på en
tallerken så lenge.
3. Stek scampien over høy varme til den skifter farge,
tilsett hvitløk og ingefær underveis i stekingen.
4. Ha alle grønnsakene tilbake i pannen og hell over
sweet chilisaus og soyasaus. Bland alt godt sammen.
Dryss sesamfrø over retten og server den med en gang,
med kokt ris til.
13