Marokkansk torskegryte
fisk
med oliven
Lag en enkel torskegryte med marokkansk vri!
Dette blir garantert en populær hverdagsrett.
Til 4 personer
1 aubergine
0,5 ts salt
2 ss olivenolje
1 løk
4 torskefileter
1 boks hermetiserte
cherrytomater
0,5 ts kanel
1 hel kanelstang
1 glass sorte oliven
3 dl ris
4 ss mandelflak
frisk bladpersille
Slik gjør du
Sett ovnen på 200 °C. Del 1 aubergine i skiver. Krydre med 1
ts salt og stek raskt i en panne med 2 ss olivenolje til gylne
og myke. Del 1 løk i tynne skiver og fordel aubergine og løk
utover en ildfast form. Fordel 4 torskefileter utover. Hell over
1 boks cherrytomater, krydre med 0,5 td kanel og fordel 1 hel
kanelstang og 1 glass sorte oliven uten laken i formen.
Stek i ovnen i ca. 15 minutter eller til fisken er akkurat
gjennomstekt. Kok ris etter anvisning på pakken.
Server fiskeformen drysset med 4 ss mandelflak
og frisk bladpersille sammen med ris.
19
204267 Prix oppskriftshefte A5 36 sider finale.indd 19
04.12.2020 12:34