Hold kamera på
telefonen over
QR-koden og sjekk
ut trønderske
matarrangemeneter
MA
GRILLRIBBE F
89⁰⁰
MERÅKERKJØTT GRILLRIBBE
500 g. Fryst. Pr. kg 178. Pr. pk.
EUROPEAN REGION OF GASTRONOMY
TRONDHEIM TRONDELAG
AWARDED 2022
GARNVIK
ROKT
ØRRET
109
16
GARNVIK RØKT ØRRET
200 g. Pr. kg 545.- Pr. pk.
Sindre
EN
seth
Sindre Hjelmseth
Kokk hos To Rom og Kjøkken
Gullvinner fra
Jeune chefs Rotisseurs 2021
Flatbrød
bakt av potet
89.⁹⁰
FROSTA FLATBRØD
400 g. Pr. kg 224,75. Pr pk.
149
URTEMARINERT LAKS
Isfjord. Helside. Pr. kg.
SMAKEN AV
Trøndelag
GRILLRIBBE M/URTEPESTO
Et samarbeid mellom Coop Midt-Norge
og Europeisk matregion for gastronomi (ERG).
Formålet er å øke folks bevissthet om lokalprodusert
mat fra Trøndelag og bidra til lokal verdiskapning.
Prøv deg på denne gode sommerretten!
Grillribbe fra Meråker
Småpoteter
Rødløk
Urter (feks. gressløk,
persille, estragon)
Reddiker
Asparges
Broccoli
Hvitløk
Chili
Rapsolje
EUROPEAN REGION OF GASTRONOMY
TRONDHEIM - TRØNDELAG
AWARDED 2022
Paprikapulver
Salt/pepper
MÅNEDENS
LOKALMAT-
MIDDAG
• Tenn opp grillen du har hjemme!
• Lag en saltlake på 2 I vann og 20g salt.
Legg grillribben/grillbeinene i saltlaken
og la de ligge i 30-40 min.
• Ta ut kjøttet og pensle dette med en marinade
av rapsolje, salt pepper og paprikapulver.
• Kutt poteter i skiver og legg dem i en ildfast form, krydre med salt og pepper.
Stekes på 200 g varmluft til de er ferdige (ca 20-30 min)
• Syltet rødløk: Kutt løken i tynne skiver og legg dem i laken.
Oppskrift lake: 1 dl sukker, 1 dl vann og 1 dl hvitvinseddik. Kokes opp og avkjøles.
• Urtepesto: Kutt urter (gressløk, persille, estragon), hvitløk og chili, legg dette
i en bolle og tilsett 3-4 dl rapsolje. Kjør med en stavmikser eller en blender.
• Kutt reddiker i båter, kutt bunnen på aspargesen og kutt buketter av brokkoli.
Sett på en kjele med vann og salt, kok opp og legg asparges og broccoli
i vannet i 1-2 min Ta de ut og legg dem i isvann.
• Legg så kjøttet på grillen med lokk over i 10-15 min før du snur kjøttet og
pensler det igjen med marinaden. Fortsett slik i 3 runder.
• Bland reddik, asparges, brokkoli og litt av urtepestoen du laget.
Smak til med salt og evt. presset sitron.
KUNSTEN Å HANDLE SMART
• Legg opp: grønnsakene, grillbein/grillribbe, urteurtepesto, syltet rødløk,
grønnsaker og poteter
WARE
Reinsdyr gpas
79.⁹⁰
BJØRKERØKT GRILLPØLSE AV REIN
Rørosrein. 300 g. Pr. kg. 266,33. Pr. pk.
Vaka
GARDSMEIER
SMÅOST
59.⁹0
VUKU SMÅOST
Paprika og Hvitløk. 300 g. Pr. kg 199,66. Pr. stk.
Obs