Ida Gran-Jansens
Pinnekjøtt
trukket i hvitvin og urter
Dette pinnekjøttet er trukket på hvitvin
og med masse gode urter. Jeg har også
mandelpoteter i bunn når kjøttet trekker. Det
er lett å tro at potetene blir ødelagt, men
neida, de blir skikkelig gode. Du kan også
bruke rist eller pinner om du vil det.
Ingredienser til 4 pers
Pinnekjøtt
• 2 kg urøkt pinnekjøtt
• mandelpoteter
• 50/50 hvitvin/vann
• 4 kvaster fersk rosmarin
• 4 kvaster fersk timian
• 1 hel hvitløk
Rotmos
• 650 g kålrabi
• 2 stk gulrot
• 2 ss smør
• 0.5 dl kremfløte
.
• 2 klyper salt
• 1 klype pepper
Slik gjør du
Legg pinnekjøttet i en stor gryte og fyll med
kaldt/lunkent vann 24-36 timer før du skal
trekke det. Jeg vannet det ut i 36 timer. Du
trenger ikke bytte vann underveis. La gryten
stå i romtemperatur.
Hell av vannet og fordel mandelpoteter på
bunnen av en stor gryte.
Fyll opp med en blanding av 50/50 hvitvin og
vann så væsken akkurat dekker potetene.
Kutt en hel hvitløk i to og legg i sammen med
urtene.
Legg så i pinnekjøttet og ha på lokk. Sett
gryten på platen og kok opp. Skru så ned
temperaturen og la pinnekjøttet trekke (ca.
80-95 grader) i ca. 3 timer eller til kjøttet
løsner fra bena.
Rotmos:
Skrell og kutt kålrabi og gulrøtter i terninger.
Kok dem møre.
Hell av vannet og ha i smør og kremfløte.
Bruk en stavmikser til å lage en mos av
grønnsakene. Smak til med salt og pepper. Du
kan også ha i litt av kraften fra pinnekjøttet i
rotmosen for ekstra smak.
699;
SPIIS® GRYTE 13 L STÅL
• Gryte i rustfritt stål med glasslokk
• Tåler opptil 220°C i ovn og passer alle koketopper
• 39x28x5 cm
Spiis