60
min
Vafler med syrnet
melk og nøttebrunt
smør
Dette trenger du:
• 200 g smør
• 4 egg
• 9 dl syrnet melk
• 350 g hvetemel
• 2 små ts kanel
• 4 små ts kardemomme
• 150 g sukker
• 2 ts vaniljesukker
• ½ ts salt
Slik gjør du:
Først kan du brune smøret. Det gjør du
ved å smelte smøret på medium/høy
varme helt til smøret begynner å få en
brun farge. Pisk hele tiden, så smøret ikke
brenner seg i bunn. Smøret vil først smelte,
så skumme, så begynne å bli brunt.
Med en gang smøret har fått en nøttebrun
farge kan du helle det over i en annen skål
så smøret ikke brenner seg.
Avkjøl mens du gjør resten.
Pisk sammen egg og syrnet melk.
Rør sammen hvetemel, sukker,
vaniljesukker, kardemomme, kanel og salt.
Pisk til du har en jevn og klumpfri røre.
Pisk til slutt inn det nøttebrune smøret.
La røren stå på kjøkkenbenken i 30-40
minutter før du steker vaflene.
Server vaflene med et godt syltetøy,
eller bare med smør.