Mat for én
Mat for mange
LAMMESTEK MED
HASSELBACK
ROTGRØNNSAKER, FLØTEPOTETER OG SJYSAUS
ANTALL: 12
TILBEREDNING: LITT MER AVANSERT
TID: CA. 1,5–2 TIMER
Ca. 2 kg lammestek
Salt og pepper
1 sitron, skall og saft
1/2 dl soyasaus
2 hvitløkfedd, knust
4 dl vann eller vin
4 ss rosmarin, frisk
Litt maisennamel
8 gulrøtter
8 pastinakk
100 g meierismør
Fløtepoteter
1,5 kg poteter, i skiver
4 hvitløkfedd, i skiver
4 dl matfløte
4 dl melk
Salt og pepper
PASTA MED
BACON, ERTER OG
SMÅTOMATER
ANTALL: 1
TILBEREDNING: GANSKE ENKEL
TID: 20 MINUTTER
140 g fersk pasta
10 cherrytomater, delt i 2
2 ss olivenolje
4 skiver bacon
50 g grønne erter
2 asparges, i skiver
1 ss parmesan, revet
1 ss persille, finhakket
Stek bacon sprøtt i panne og
vær forsiktig slik at du ikke
brenner fettet fra stekingen. Ta
ut baconet og legg på papir.
Stek tomatene i pannen med
baconfettet, tilsett kokt pasta
og mos tomatene lett slik at
det slipper litt væske. Bland inn
erter og asparges og topp med
persille, sprøtt bacon og revet
parmesan.
TIPS
Ønsker du denne litt mer kremet
kan du vende inn 1 eggeplomme
rett før du serverer.
Gni inn steken med salt og pepper. Brun den
på alle sider i litt olje. Ha steken i en ildfast
form. Ha over olje, sitron, soyasaus, hvitløk,
vann og rosmarin. Stek i ovn på 175 °C til
steken har en kjernetemperatur på 62 °C.
Legg steken inn i folie og la den hvile før du
skjærer i den. Sil sjyen over i en kjele og jevn
med maisenna. Smak til med salt og pepper.
Hasselback rotgrønnsaker: Skjær tette snitt
i alle grønnsakene og pass på at du ikke
skjærer igjennom, gni dem inn med litt salt
og topp med smør. Grønnsakene bakes i
ovnen på 175 grader i ca. 30 min.
Fløtepoteter: Ha poteter og hvitløk i en kjele
og dekk med fløte og melk. Krydre med salt
og pepper og kok i 10 minutter. Ha alt over i
en ildfast form og stek midt i ovnen ved 175 °C
i 20 minutter eller til potetene er møre.
TIPS
Ha litt avskjær av grønnsaker, urter, h
vitløk
eller lignende sammen med kjøttet når du
steker det, så får du et enda bedre utgangspunkt til en god sjy.
26 NR. 2 2021 Coop medlem