HJEMMELAGET NUGATTI
1 GLASS / 20 MIN
Dette er et sunnere
og helt vegansk alternativ
til vanlig nugatti.
§
§
§
§
§
250 g hasselnøtter
3 ss kokossukker
1 ss kakaopulver
1/2 ts salt
1 dl lønnesirup
1 Legg hasselnøttene på et bakebrett og stek
dem midt i ovnen på 200 °C i 8 min. Avkjøl dem
i 10 min. Gni dem med et rent kjøkkenhåndkle
for å fjerne det tynne skallet.
2 Kjør nøttene til en glatt masse i enfood
prosessor. Det tar litt tid. Etter ca. 10 min ligner
det et nøttesmør.
3 Tilsett resten av ingrediensene og kjør til et
glatt sjokoladepålegg. Tilsett ev. litt vann for å
gjøre det mer kremete.
ENERGIBARER MED NØTTER OG DADLER
12 STK / 30 MIN
Hjemmelaget
nugatti
§
§
§
§
§
§
§
§
§
50 g valnøtter
50 g mandler
125 g havregryn
50 g sesamfrø
150 g dadler
uten steiner
20 g smør
100 g honning
1/2 ts salt
100 g rosiner
1 Sett ovnen på 200 °C. Dekk et stekebrett med
bakepapir.
2 Hakk valnøttene og mandlene grovt.
Fordel nøttene, havregryn og sesamfrø på steke
brettet. Stek dem i ca. 10 min.
3 Forbered resten mens nøttene stekes.
Hakk dadlene så fint du kan. Ha dadler, smør,
honning og salt i en liten panne.
Rør det sammen til smøret er smeltet.
4 Tilsett rosinene og alt fra stekebrettet.
Bland godt.
5 Hell blandingen i en brødform kledd med
bakepapir og press det godt sammen.
Stek det i 10 min eller til det er gyllent.
6 Avkjøl helt og skjær massen opp i 12 stenger.
STEINALDERBRØD UTEN MEL
1 BRØD / 1 TIME 15 MIN
100 g gresskarkjerner
100 g solsikkefrø
100 g mandler
100 g valnøtter
100 g linfrø
100 g sesamfrø
5 egg
1 dl extra virgin
olivenolje
§ 2 ts salt
§
§
§
§
§
§
§
§
1 Sett ovnen
på 160 °C.
2 Bland alle
ingrediensene i en
bolle.
3 Ha deigen i en
smurt brødform og
stek brødet i 1 time.
Avkjøl på rist.
G lu t en -
fri
36
VINTER 2023