KNEKKEBRØD MED FRØ
CHIAPUDDING MED FROSNE BÆR
25 STK / 45 MIN
2 PERSONER / 15 MIN + 12 TIMER I KJØLESKAPET
§
§
§
§
§
§
§
§
§
§
§
1 dl havregryn
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl gresskarkjerner
2 ½ dl hvetemel
1 dl rugmel
1 ts bakepulver
1 ts salt
2 dl vann
1 ¼ dl mild olje
1 Rør sammen alt det tørre. Tilsett vann
og olje og rør det til en jevn deig.
2 Del deigen i to. Kjevle dem ut mellom
to lag med bakepapir til de er 2-3 mm
tykke over det hele.
3 Legg dem på et stekebrett, og skjær
dem i firkanter med en kniv, stekespade
eller pizzakniv. Stek knekkebrødene ved
180 ºC i 15–20 min til de er sprø og
gylne.
4 Ta dem ut av ovnen og avkjøl dem på
rist. Oppbevar knekkebrødene i en luft
tett boks. De holder seg i 2–3 uker.
2 ss chiafrø
1 dl melk (ev. mandelmelk eller havremelk)
1 dl nøytral skyr
2 ts vaniljesukker
eller annet søtningsmiddel
§ 1 håndfull forskjellige frosne bær
§
§
§
§
1 Bland alle ingrediensene og fyll det på en
beholder med lokk.
2 Sett det kaldt i 10-12 timer. Chiafrøene
trekker til seg væske og sveller.
3 Server chiapuddingen i små glass og topp
med ristede nøtter, friske bær eller bærkompott.
Chiapudding med
frosne bær
Dette er en
grunnoppskrift som du
enkelt kan eksperimentere
med. For å gjøre den
vegansk eller laktosefri, kan
du bruke plantebaserte eller
laktosefrie meieriprodukter.
OPPSKRIFTER/KOKK/FOTO: INKOGNITO
VINTER 2023
35