Roar Kvangraven
Ferskvaresjef
Coop Mega Bislett
Casandra Perkins
Fiskeansvarlig
Coop Mega Metro
I
taliensk mat er lidenskap og
stolthet. Men selv om italienerne
gjerne bruker mye tid på å lage
mat, er det ikke nødvendigvis så
komplisert.
Smaken ligger i de gode råvarene.
– For meg er italiensk mat nettopp
det, sier Roar Kvangraven, ferskvare
sjef på Coop Mega Bislett.
– Det er gode råvarer og rene smaker.
Familien er samlet, og det er mange
til bords
– Og det er pasta, legger Casandra
Perkins, fiskeansvarlig på Coop Mega
Metro til. – Jeg er et pastamenneske.
Pasta er noe av det beste jeg vet!
PENNE ALL´ ARRABBIATA
4 PERSONER / 45 MIN
§
§
§
§
§
§
§
§
§
§
§
§
1/2 rød chili, finhakket
3 ss olivenolje
400 g penne pasta
2 fedd hvitløk, finhakket
1 boks flådde tomater
1 ts balsamicoeddik
1 ts sukker
1 økologisk sitron, finrevet skall
2 håndfuller fersk basilikum
Salt og pepper, nykvernet
50 g parmesan, revet
1 håndfull fersk basilikum
eller oregano
1 Ha chili og olje i en liten panne. Sett varmen på lav til
middels varme og la oljen varmes sakte opp. Den skal
ikke bli varmere enn at du kan stikke lillefingeren i oljen
uten å brenne deg. La stå i 30 min. Skru av varmen og
sil av oljen. Oljen kan brukes som chiliolje senere. Denne
metoden trekker den verste hissigheten ut av chilien.
2 Kok pastaen al dente i en kjele med rikelig med
lettsaltet vann mens du tilbereder resten.
3 Kok opp chili, hvitløk, tomater, salt og nykvernet
pepper. La det småkoke under lokk i 5 min. Smak til med
balsamicoeddik, sukker, revet sitronskall og finhakket
basilikum.
4 Bland sausen med den nykokte pastaen. Server med
revet parmesan og basilikum.
roars tips
Ha i 1 liten spiseskje
pastavann i pasta
sausen. Kokevannet
inneholder stivelse
som jevner sausen
litt. Du kan bruke
potetvann på akkurat
samme måte.
OPPSKRIFTER/KOKK/FOTO: INKOGNITO
VINTER 2023
17