PANNESTEKT SKREI MED
CHORIZO OG GRANATEPLE
POKE BOWL MED
KRABBE OG AVOKADO
4 PERSONER / 30 MIN
4 PERSONER / 30 MIN
SKREI
§ 800 g skreifilet, ev. torskefilet
§ 1 l vann
§ 1/2 dl salt
§ Solsikkeolje
§ 200 g chorizopølse, ev. bacon
§ 1/2 granateple
§ 2 ss bladpersille
§ 1/2 sitron, skallet
KRABBERØRE
§ 2 krabbeskjell, tint
§ 1 dl majones
§ 1 dl seterrømme
§ Salt og limesaft, smak til
§ 1 rød chili
§ 2 vårløk
§ 1 håndfull koriander
HELSTEKT RØYE MED
MANDLER OG BRUNET
SMØR
4 PERSONER / 30 MIN
MANDELPOTETPURÉ
§ 10 mandelpoteter
§ 1/2 dl fløte
§ 4 ss smør
§ Salt og pepper
SKREI
1 Sett ovnen på 200 °C.
2 Legg fiskestykkene i vann tilsatt
salt og la dem ligge i 15 min.
3 Ta fisken opp av vannet og
tørket den med litt kjøkkenpapir.
Brun fisken i olje. Legg den over
på et stekebrett og etterstek den i
ovn i ca. 4 min til den er gjennom
stekt.
4 Skjær chorizo i små terninger og
stek dem gylne og sprø i steke
pannen.
5 Bank kjernene ut av granat
eplet og bland dem med finhakket
persille og revet sitronskall.
MANDELPOTETPURÉ
1 Skrell potene og skjær dem i
skiver eller terninger. Kok dem
møre i usaltet vann.
2 Hell av kokevannet og damp
potetene til de er helt tørre for å få
en lett, fin puré.
3 Mos potetene og spe med fløte.
Rør inn smør, og smak til med salt
og pepper.
VINTER 2023
TILBEHØR
§ 4 porsjoner sushiris
§ 1 dl riseddik
§ ¼ rødkål
§ 1 håndfull grønnkål
§ 1 ss sesamolje
§ 2 ss soyasaus
§ 2 ss limesaft
§ 2 avokadoer
§ 2 poser sukkererter
§ 1 granateple
§ 4 ss sesamfrø
KRABBERØRE
1 Skrap krabbekjøttet ut av
skjellet og over i et dørslag. Klem
væsken ut av kjøttet.
2 Bland majones og rømme med
krabbekjøttet og smak til med salt
og limejuice.
3 Fjern frøene på chilien og hakk
den fint. Snitt vårløk og koriander
grovt. Vend det i krabberøren.
TILBEHØR
1 Kok sushiris etter anvisningen
på posen. Avkjøl og rør riseddiken
forsiktig inn.
2 Snitt rødkål og grønnkål i tynne
strimler og bland det med sesam
olje, soyasaus og limesaft.
3 Skjær avokadokjøttet i skiver.
Skyll sukkerertene og skjær dem
i strimler. Bank kjernene ut av
granateplet.
4 Fordel risen i 4 store skåler
og topp med krabberøre, kål,
avokado, sukkererter, granateple
og sesamfrø.
5 Pynt gjerne med frisk koriander
eller spirer.
RØYE
§ 2 hele røyer
§ 1 sitron
§ 2 håndfuller frisk dill
§ 400 g brokkolini
§ Olje
§ Salt og pepper
BRUNET SMØR MED MANDLER
§ 300 g smør
§ 50 g mandler
RØYE
1 Skyll fisken og tørk den godt.
Lag noen snitt i den.
2 Gni fisken med salt og pepper
både på utsiden og inni.
3 Del sitronen i skiver og fyll fisken
med sitronskiver og dill.
4 Pensle en ildfast form med olje
eller litt smør. Da løsner fisken
lettere etter steking.
5 Stek fisken i ovnen på 180 °C i
ca. 20 min til den er gjennomstekt.
6 Vend brokkolini i olje og litt salt
og pepper og bak dem med fisken
de siste 5 min.
BRUNET SMØR MED MANDLER
1 Smelt smøret i en liten, vid kjele
på middels høy varme. La smøret
skumme og boble. Så vil skummet
legge seg, smøret bli gyllenbrunt
og dufte nøtteaktig. Pass på at
smøret ikke blir brent.
2 Hakk nøttene grovt, og la dem
surre i det brunede smøret i et par
min til de får farge og blir sprø.
11