KRABBEKAKER MED PLOMME- OG
CHILIDIPP OG SITRONMAJONES
SJØKREPSHALER MED
SKALLDYRSKUM
RÅMARINERTE KAMSKJELL MED
REDDIKER, FENNIKEL OG BETER
4 PORSJONER – 40 MIN
4 PORSJONER – 1 TIME
4 PORSJONER – 1 TIME
KRABBEKAKER
§ 400 g krabbekjøtt
§ 1 ts salt
§ 1 ts pepper
§ 1 egg
§ 5 ss brødkrumme
§ 1/2 vårløk, finhakket
§ 1 sjalottløk, finhakket
§ 1/2 grønn chili, finhakket
§ 1 ss meierismør
§ 1 egg
§
§
§
§
§
§
§
§
§
§
1 Bland alle ingrediensene og form
små kaker.
2 Stek krabbekakene gylne i smør.
PLOMME- OG CHILIDIPP
3 røde plommer
5 store røde chili
340 g sukker
1 1/4 dl eddik, 7%
1 3/4 ts gelatin
1 Rens plommer og chili og del dem i
grove biter.
2 Kok opp sukker og eddik til sukkeret
er oppløst.
3 Ha i plommer og chili, og la det
koke i 15 min til bitene er myke.
4 Ha i gelatin og rør til den er oppløst.
SITRONMAJONES
1 egg
1 ts srirachasaus
1 sitron, saften
1/2 ts salt
4 dl solsikkeolje
1 Bland egg, sriracha, sitronsaft og
salt.
2 Spe med oljen i en tynn stråle mens
du pisker til en tykk majones.
8
8 sjøkreps, rå ev. kokt – renset
1 løk, hakket
2 hvitløkfedd
4 ss tomatpuré
3 dl hvitvin eller frisk eplejuice
3 dl vann
3 dl matfløte
Salt og pepper
50 g meierismør
Litt sitronsaft
1 Rens sjøkrepsene for alt kjøtt. Stek
sjøkrepsskall, løk, hvitløk og tomatpuré
i en stor kjele. Ha i vin eller eplejuice
og vann og kok det i 20 min. Sil kraften
over i en annen kjele og tilsett fløte.
Kok opp og smak til suppen med salt
og pepper.
2 Stek sjøkrepskjøttet i litt meierismør.
Press over litt sitronsaft mot slutten.
3 Kjør skalldyrskummet lett med en
stavmikser slik at det blir luftig.
§ 8 ferske kamskjell
§ 2 ss urter, finhakkede (f.eks. dill,
basilikum, timian og kjørvel)
§ 1 sitron
§ 1 dl hvitvinseddik
§ 1 dl vann
§ 1 ts sukker
§ 2 reddiker, i tynne skiver
§ 1/2 fennikel, i tynne skiver
§ 1/2 gulbete, i tynne skiver
§ 2 ts lakserogn
1 Rull kamskjellene i urtene og skjær
dem i tynne skiver. Ha over litt salt,
pepper og sitronsaft før servering.
2 Kok eddik, vann og sukker til
sukkeret er løst opp. Avkjøl. La
grønnsakene ligge i syltelaken minst en
time før servering.
3 Topp skjellene med lakserogn.
ASIATISK TOM YUM
MED BLÅSKJELL
4 PORSJONER – 25 MIN
§
§
§
§
§
§
§
§
§
§
§
§
8 dl kokosmelk
1 hønsebuljongterning
1 kg blåskjell, renset
4 limeblader
2 stilker sitrongress, i biter
1 rød chili, i ringer
1 bok choy
8 cherrytomater, delt i to
Salt
2 ss limejuice
2 ts fiskesaus
Frisk koriander
1 Kok opp kokosmelk og
buljongterning.
2 Ha i blåskjell, limeblader, sitrongress,
chili, bok choy og cherrytomater, og la
det koke opp.
3 Smak til med salt, limejuice og
fiskesaus. Vend til sist inn grovhakket
koriander.
VINTER 2021