BANANKAKE MED SITRONCURD
BANANLAPPER MED BANANKOMPOTT
4 PORSJONER – 45 MIN
4 PORSJONER – 45 MIN
BANANKAKE
§ 4 egg
§ 200 g sukker
§ 100 g meierismør, smeltet
§ 2 dl melk
§ 4 bananer, modne
§ 9 dl hvetemel
§ 1 ss bakepulver
§ 2 ss vaniljesukker
BANANLAPPER
§ 30 g meierismør, smeltet
§ 3 modne bananer, hakket
§ 2 egg
§ 1 ts salt
§ 1 ts kanel
§ 5 dl H-melk
§ 5 dl havremel
§ 3 ts bakepulver
1 Pisk egg og sukker til eggedosis.
Vend inn smeltet meierismør og melk.
Mos bananene og vend dem forsiktig inn i
røren.
2 Vend inn alt det tørre.
3 Stek kaken i langpanne midt i ovnen i
ca. 40 min.
1 Kjør alle ingrediensene i en blender
til en jevn røre.
2 La røren svelle i 20-30 min.
3 Stek lappene gylne på begge sider.
SITRONCURD
§ 1 dl sitronsaft og sitronskall
§ 150 g meierismør
§ 250 g sukker
§ 4 egg
BANANKOMPOTT
§ 2 bananer, i biter
§ 2 ss karamellsaus
§ 1 ss lønnesirup
§ 1 lime, saften
1 Bland bananer, karamellsaus og sirup og
la det få litt varme, men ikke så mye som at
bananene blir moste. Smak til med limesaft.
1 Varm sitronsaft, revet sitronskall, smør
og sukker i en kjele.
2 Pisk eggene og hell sitronblandingen
over mens du rører.
3 Sett blandingen tilbake på platen på
middels varme og pisk til den tykner.
4 Ikke bruk for mye varme, da blir det
eggerøre.
38
VINTER 2021