KAFFESNURRER
4 PORSJONER – 2 TIMER
§
§
§
§
§
§
§
§
900 g hvetemel
1 pk tørrgjær
155 g sukker
2 ts kardemomme
1 ts salt
5 dl melk, ca. 20 grader
1 egg
200 g meierismør, temperert
FYLL
§ 125 g meierismør, temperert
§ 130 g brunt sukker
§ 1 ss kakao
§ 2 ss espressopulver
1 Bland alt det tørre til gjærdeigen i en bolle,
tilsett melken og egget og elt det i ca. 15 min
til en smidig deig.
2 Tilsett smøret og elt videre i 5 min.
3 La deigen heve til dobbel størrelse,
ca 1 time.
4 Rør sammen alle ingrediensene til fyllet.
5 Kjevle deigen til et rektangel, smør fyllet
over og rull sammen.
6 Lag pene knytter, og hev disse i 40 min.
7 Stek bollene på 225 °C i ca. 10 min.
KAFFE-OG SJOKOLADEKAKE MED
KAFFEKREM OG KARAMELLISERT POPCORN
4 PORSJONER – 2 TIMER
§
§
§
§
§
§
4 egg
2 dl sukker
2 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
200 g kokesjokolade
220 g meierismør
1 Pisk egg og sukker til eggedosis. tilsett hvetemel
og bakepulver og vend inn smeltet smør og
sjokolade.
2 Stek kaken i 12-15 min på 220 °C.
KAFFEKREM
§ 100 g mørk sjokolade
§ 150 g meierismør, temperert
§ 100 g melis
§ 25 g bakekakao
§ 2 ss sterk kaffe
1 Smelt sjokoladen i vannbad og avkjøl til
romtemperatur.
2 Pisk smør og melis hvitt i en kjøkkenmaskin,
tilsett bakekakao og rør til en jevn røre.
3 Vend inn kaffe og smeltet sjokolade.
KARAMELLISERT POPCORN
§ 4 ss meierismør
§ 3 ss vann
§ 2 dl sukker
§ 1/2 ts natron
§ Ferdig poppet popcorn
1 Kok opp smør og vann, rør inn sukkeret og la det
koke på høy varme til det blir gyllen karamell.
2 Tilsett natron og vend inn popcorn.
3 Avkjøl på bakepapir.
32
VINTER 2021