Se vår hjemmeside for oppskrifter på hva du kan gjøre
med eplerestene dine. Her får du tre gode tips!
1. Eplemos
Hjemmelagd eplemos er nydelig på brødskiva, i
havregret, til tilslørte bondepiker og i bakverk.
Skrell eplene, fjern kjernene og del dem i små
terninger. Kok eplebitene i vann, litt sitronsaft og en
vaniljestang delt i to på lav temperatur til de er helt
myke. Fjern vaniljestangen, mos blandingen og ha
på rene glass.
2. Middagstilbeher
Ovnsbakte eplebåter er fantastisk tilbehør til
svinekjøtt og pelser. Fjern eplehuset og del eplene i
båter og bak dem ved 180 grader i cirka 10 minutter.
Du kan også steke dem i panna sammen med smer.
Varme eplebåter smaker godt sammen med ovns-
bakte rotgrønnsaker og litt rosmarin, og er nydelig
tilbehør til mange typer kjøtt.
3. Eplekake
Eplene er både faste, syrlige og saftige, og passer
perfekt til bakst. Denne eplekaken fra Hardanger
gjestegård er stekt i en jernstekepanne, som gir
den en spre og deilig skorpe og mykt, godt eplefyll.
Server gjerne is eller krem til.
30
Sitroner
Pr kg
frukt
f/Marked, /Matkroken
Pink
Lady
30
20
Pærer
Pr kg
&
Pink lady epler
6 stk. Pr pk
A coop.no/coop-marked